Piwa rzemieślnicze w pubie

Piwa rzemieślnicze w pubie
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Jakie piwa pijemy w pubach?

Miejscem, w którym bardzo chętnie spotykamy się ze znajomymi w piątkowy lub sobotni wieczór, jest pub. Podczas tego typu spotkań większość z nas chętnie sięga po alkohol – najczęściej jest to piwo. Już od kilku lat można zauważyć nowy trend – rekordy popularności biją piwa rzemieślnicze w pubie. Są one zazwyczaj (ale nie zawsze) produkowane w lokalnych, mniejszych browarach rzemieślniczych, które produkcję opierają na tradycyjnych recepturach. Wielu smakoszy tego trunku uważa, że są bardziej wyraziste w smaku. Przez większość ludzi browar rzemieślniczy kojarzy się z czymś lepszym i wyższej jakości. Dlatego też puby wprowadziły takie piwa do swojej oferty, co jak widać bardzo spodobało się klientom. W odróżnieniu od piw produkowanych w wielkich koncernach, które najczęściej są piwami lekkimi lub typu lager, w browarach rzemieślniczych najczęściej produkuje się tak zwane piwa specjalne, o wyższym poziomie goryczki. Bardzo często składniki oraz receptura wytwarzania tych piw są pilnie strzeżone.

About the author